Miljoenen Levens Onbekend
"kijk eens om"
duizenden mensen,
passeren elkaar dag na dag.
weer een te jonge dode,
niemand van al die duizend,
die dat merkte, laat staan zag!
honderden gezichten,
volgen elkaar met hun ogen.
ze vertelden hun eigen verhaal,
ze spraken uitbundig,
lachten of logen.
miljoenen lichamen,
komen ieder moment.
in aanraking met de laatste klap,
de laaste zet, de laatste duw,
de geheimen zijn allen onbekend.
tientallen gedachten,
kruisen elkaar steeds maar weer.
haal die vlekken van je ogen,
heb interesse voor een ander,
zie de droefheid nou een keer!
enkele personen,
zien een keertje naar de anderom.
voor de rest leven we,
langs elkaar heen, heel de dag,
de wereld is wonderlijk, deze wereld is krom.