Meer dan herinnering zul je nu nooit meer zijn,
Jij, nu eindelijk bevrijdt van leed en pijn.
Ik kan je niet vertellen hoe dapper je bent,
Hoe trots ik er op ben dat ik je heb gekend.
Geen afscheid tussen jou en mij,
Je bent gestorven, nog volledig vrij.
Veel leed is je waarschijnlijk bespaard,
Met je overlijden gingen veel tranen gepaard.
Ik heb nooit gehecht aan jou,
Maar toch omdat ik van je houd.
Zul je een deel van mijn hart het jouwe kunnen noemen,
Ik zal je niet in vergetenis verdoemen.
Ik weet wie je bent,
Heb je nooit echt gekend.
Maar je was vrij,
En zo zal je altijd blijven, voor mij.
Niet meer dan een vluchtig idee,
Heb je het opgegeven?
Wilde je niet meer langer leven?
Willen de anderen met je mee?
Sterk, zoals je was, vrij, zoals je zult zijn,
Lief, zoals je bent, bevrijd van leed en pijn,
Imponerend, zoals ik je zal onthouden,
Een vriendin, die ze vertrouwden...