je kan niet overleven
en voortplanten tegelijk
zei een wijze man
in het voorbijgaan
onder het genot van een joseph guy
en een voortreffelijk genie
in deze winters koude kerk
tussen stalen ijzers en geschiedenis-werk
ze luisterden ademloos
wel zei ze met een glinsterend
oog dat is midden in de roos
ze spoeden zich weer oostwaarts
met een duidelijker doel
een nieuw en blij gevoel
ik zie ze gaan
en weet
dit is wereld die ik wens
simpel gezegd
hier houd ik van
en het breekt mijn eigen hart
in duizend stukken
als ik even stil sta bij
het doel waarvoor ik eigenlijk kwam
en denk met een stil gebaar