Vergissing
‘k Was gister in het ziekenhuis,
mijn hart moest op de foto,
het klopte af en toe wat moe.
Kortom, het was niet pluis.
Maar voor “Paul Huf” zijn plaatjes schoot
moest ik een band belopen,
haast tot mijn bloed ging koken
en ik viel bijna dood.
Juist toen ik dacht “nu is ’t gedaan,
je gaat de pijp uit ouwelul”
zag ik op een bordje staan:
=REANIMATIE =
vier negen nul nul nul
Dus ik kreun: “Dokter bel ze snel
het voelt of ik ten hemel reis”
Doch hij zegt laconiek van toon:
“dat nummer is geen telefoon
maar ‘t kaartje met de prijs”
Koos 8-2-2005