met 1 vinger in de lucht,
schreeuwde hij woorden van haat
noemde zen eigen volk het superieure ras.
hij was een gek in oorlogspak ,
leefde voor de dood.
nam miljoenen zielen mee in zen graf
wilde de wereld op zen knieen krijgen ,
en ging daarbij voor niemand uit de weg
joden ,polen , zigeuners ...
ze pasten niet in zen perfecte plan
hij richtte uitroeingskampen op ,
met als achtertuin een massagraf
en toch na al die verschrikkelijke jaren
is het nog steeds niet gedaan...
sommige jongeren zien in hem een leidersfiguur ,
hoe ver kan een mens gaan?