Laila de kat,
ik had nog nooit een kat gehad,
en nooit bedacht er ooit een te nemen,
tot ik in mijn nieuwe flatje kwam
en er ineens een zat op mijn balkon
hij kwam wel vaker langs
en zat ineens ook binnen
erg lief dacht ik toen
maar wel een kat van een ander
dus wat anders te doen dan er zelf 1 aanschaffen
het asiel had nog een lief kitten
wel wat bang
maar een zielig ding zonder huis en zonder naam
dus nam ik haar mee
gaf haar een huis
en noemde haar Laila
het kleine ding was zo bang
maar leerde mijn al snel vertrouwen
en durfde toen wat meer
als ik er maar bij was
dan durfde ze wel wat rond de kamer te stappen
en alles te besnuffelen
angst ruilde zich met nieuwsgierigheid
en nu
alles is interessant
als ik de boodschappen thuis breng
ben jij de eerste die ze uit de tas haalt
en waar ik ook ga
jij gaat met me mee
althans in huis
want naar buiten mag je niet
helaas kan ik je gedachten niet lezen
maar ik hoop van harte
dat je nu gelukkig bent
in mijn huis
dat nu ook het jouwe is
- 14-02-2005 -