In het leven zijn twee basale zaken
Die de wereld en ons wezen raken
En die met alles verbonden zijn
Wij verwoorden het met hebben en zijn
Hebben is ego, is tijd, is hechten
Is verwerven, behouden en vechten
Zijn is de geest, is tijdloos, is geven
Is liefde, is stromen, is leven
Hebben is bezitten en uiterlijke macht
Zijn is bezinning en innerlijke kracht
Hebben is aarde, is hevig en hard
Zijn is bezinning en innerlijke kracht
Hebben is kennis, is denken en rede
Zijn is het ervaren van vrijheid en vrede