WEB VAN GEVOEL
zo af en toe voel ik me als een spin,en
en mijn gedachten's zijn dan het web
maar als dat in web in de war zit of kapot is,
heeft die een probleem en dat is wat ik ook heb.
mijn gedachte zitten nogal vaak in de war en dan is der dus iets mis,
want een spinnenweb is zit ingewikkeld in elkaar,
en zo ook mijn gedachten,
pijn en verdriet is niet iets waar ik op zit te wachten
en soms is mijn leven ook maar raar
het ene moment vrolijk en blij,
en is der niks aan de hand met mij.
en vol met zelfvertrouwen,
je zou der zo iets op kunnen bouwen.
maar soms snauw ik mensen af zonder reden en ben ik boos,
en nee dan maak je met niet blij met een roos.
en soms verdrietig
zo klein voel ik me dan en ontzettend nietig
en zo stort dat web in,
en houdt je over een spin met kapot web dus met minder goede zin.
en moet ze opnieuw een web maken weer van vooraf aan beginnen,
zal dit web wel heel blijven zal ze dit keer winnen?.
en zo is mijn leven ook en beetje,
want dat gaat alles goed,
heb ik net weer een beetje van mijn webje opgebouwd vol met goede moed.
maar weetje............
door stomme en soms rare omstandigheden stort dat weer in
en oeps weg was mijn goede zin
en als die spin niks gebroken heeft dan,
dan kan die dus weer vallen en gewoon weer opstaan,
en zo zijn eigen weer gaan.
en een nieuw web bouwen,
vol met nieuwe moed en genoeg zelfvertrouwe
maar even vallen en zo weer opstaan dat lukt mij niet dat is iets wat ik niet kan
en zo zit ik dus met mijn gedachten
opgesloten, gevangen vast ik mijn eigen ingewikkelde web
wetend dat ik problemen heb
meer dus een persoon die verstrikt zit in een web alleen dan met zijn gedachten
alleen er niet goed uit kan komen
dat is wat ik met mijn gedicht meer bedoel
en dus ik zit ik in mijn eigen web
en wel mijn web van gevoel!!