Kortjakje, het ware verhaal
Zij werd beschouwd als mooie meid door menig’ vent,
aan elke vinger kon zij er wel negen rijgen.
Dat deed ze ook want ze was gruizig van haar eigen
en bovendien bezorgde ’t haar een leuke cent.
Met al die mannen lag ze meestal op haar krent
-het is ontspannen zo de liefde te bedrijven-
want op zijn hondjes zou ze billenkrampen krijgen
omdat ze aan dat standje heel niet was gewend.
De hele week had zij het druk met mannenlijven
en halverwege, ja meestal op donderdag
werd zij soms moe van het bedienen van die stijven
waardoor ze in gedachten al de zondag zag.
Want op de zondag deed ze niet aan liefdewerk
maar gaf zich over aan het bidden in de kerk.
Koos 16-2-2005