Koeien, er lopen er niet zo veel meer vrij
geen hele kuddes meer in de wei.
Want na die crisis met mkz
is het met de koeien pet.
Vele koeien werden afgemaakt
menige boer in het hart geraakt.
Het is zo kaal nu alleen maar gras
wat eens een wei vol met koeien was.
We missen zelfs die grote vlaai
ja, zonder hun is Holland maar saai.
Hopelijk is het nu voorbij
en komen er weer veel kalfjes bij.
Zodat volgend jaar veel vele koeien
in ons Hollands landschap staan te loeien.