Riviertjes van zandkorrels
stromen over de golfbreker.
De wind stuift het zand,
tegen 120 km per uur,
over de autostrande.
Door lege zeilen,
van aangemeerde boten,
briest een angstaanjagende wind.
Een enkele fietser beukt,
tevergeefs,
tegen de stroom in,
want
zelfs de wolken
worden
door de wind
naar het noordoosten geherderd.
Surfers,
over het water springend
als vliegvissen,
temmen de woeste golven.
De vlieger aan het frĂȘle touw
waait deze dag de geschiedenis in,
terwijl mijn zandwindjachthond
terug de dijk op vlucht...