Vluchteling
Dag mama en papa,
weet je nog enkele jaren geleden,
samen met broer en zusje en andere familieleden?
De zon scheen, je kon de natuur ruiken en voelen,
ons huisje, ons tuintje en de boerderij,
we hebben een mooi verleden,
maar nu is alles voorbij…
Want plots was er vuur, bommen en geweren,
huilende mensen, hels lawaai en verschrikkelijke beelden.
Alles weg,
ons huisje, ons tuintje en de boerderij,
ja lieve broer, zus, mama en papa,
ook jullie waren erbij.
Alles weg…
Ik mis jullie en heb veel verdriet,
maar er zijn nog steeds mijn mooie herinneringen,
waar ik nog dagelijks van geniet.
Nu ben ik alleen,
een ander land, andere vrienden.
Maar wees gerust en rust zacht,
ik zal mijn weg hier ook wel vinden.
Ik mis jullie,
vaarwel mooie herinneringen…