Ze noemen me een pyromaan
Maar wat heb ik er aan
Ik wil geen lange verhalen ophangen
Maar ik voel voor jou zo een brandend verlangen
Want jij bent mijn vlam
En ik ben je brandstof
En met veel lof maak ik je het hof
Ja, jij bent mijn vuur
En spoedig komt het uur
Het uur van de pijn
Het uur van ons samen zijn
Want ik ben jou Nero
En jij bent mijn Rome
En ik zal spoedig naar je toe kome
Ik heb nooit tegen je gelogen
Zie je de flikkering in mijn ogen
Men vind jou erg meedogenloos
Maar ja, zij gebruiken een brandhoos
Jij bent tenminste niet koel
Snap je wat ik bedoel
Jij en ik… wij hebben een hete relatie
Maar niet zonder frustratie
Want neem nou regen
Voor ons echt geen zegen
Ik wou dat je me kon beloven
om nooit meer uit te doven
Ik zal niet opdoemen
met zoiets als bloemen
Maar ik neem benzine of kerosine
Wel mooi verpakt
Anders wordt ik opgepakt
Ik staar vaak naar jou,
Soms ben je geel, soms ben je blauw
Ik hou zoveel van jou
Ik schrijf dit gedicht in vurige woorden
Het is tegen de pijn dat we elkaar uit het oog verloorden
Maar spoedig ben ik dicht bij jou
Had ik al gezegd dat ik van je hou
Je kan me dan met je liefde omringen
O wat zal ik zingen
O, schat ik heb een nieuwe baan
En ik zie je veel meer deze keer.
Ik wordt brandweer...