lang lang geleden, in een badje hier heel ver vandaan leefde een rubbere eendje...
de eendje voelde zich nogal eenzaam, ze had geen badgenoot.
op een dag kwam er een meisje, die helemaal vies was van het buitenspelen, in het bad van het eendje zitten en ging met het eendje spelen.
maar de eendje vond dat helemaal geen leuk badgenootje, want dankzij dat vieze kind werd de eendje ook helemaal vies! Ze zwom verder naar een ander bad om daar een leuk badgenootje te zoeken.
maar toen het eendje eenmaal een nieuw badje gevonden had, bleek dat er ook andere eendjes in het badje zwommen, de eendjes keken allemaal verbaasd naar het vieze eendje.
De eendje legde uit wat er gebeurd was en alle badeendjes hadden medelijden met haar.
Tot de eendjes grote geluk kwam er een hele schone vrouw in het badje zitten.
De schone vrouw zag dat het eendje eigenlijk een heel mooi eendje was,
ze wilde het eendje graag iets moois geven en ging bedenken wat.
Ze gaf de eendje een hele mooi roze kroon met groene diamantjes! Vanaf nu was de vieze eendje haar prinsesje.
Het eendje was helemaal trots op haar mooie kroontje en besloot terug te gaan naar haar oude badje,
zodat ze haar kroontje kon laten zien aan het meisje wat daar zat te badderen.
Het vieze meisje was ondertussen helemaal schoongeworden,
en de badeendje en het meisje leefden nog lang en gelukkig