Elk jaar een nieuw begin
Als de eenden beginnen te wandelen
over de straten en door de wijk
als verdreven uit hun vijvers
en met zijn allen tegelijk
Als merels al heel vroeg roepen
kom nou eens uit bed
en je dat steevast elke morgen hoort
als je je raam hebt opengezet
De koude kan niet verbloemen
wat er ligt in het verschiet
mensen houd je simpel voor de gek
maar de Moeder Natuur niet
Iedereen verlangt er weer naar
krijgt weer nieuwe energie en zin
de bezem door door je huis, je leven
elk jaar een nieuw begin
Elke minuut langer licht van de dag
wordt uitgebreid gekoesterd en genoten
totdat uiteindelijk en onvermijdelijk
de koude winter wordt afgesloten
... He he(zucht), Lente...