Toch was het op de heide
geloof me, vrouwe van
de Heksenberg waar hij
karrensporen ver voor reed.
Gevuld met botten
oud restant, lege hersenschalen hoog
door die donkere jaren heen
begroeid met heidens purperrood.
En de nieuwe legers van
Coriovallum
droegen de kalk en aarde aan.
Hij riep haar enkel om te dansen.