Evenknie
Zij is mijn evenknie in alles
alles wat ik kan, kan Zij ook
maar anders, haar melodie is zuiver
als heuvelwater, lang bewaard.
Wij wisselen van gestalte
als de zon de maan
Wij dansen sterren
en blazen luid als de Zee
en haar golven
die breken op het strand
We roepen Aarde en vinden
liefde in minuten
Zij is mijn spiegel
van binnen en van buiten
boven en beneden
waar Wij elkaar ontmoeten
als de Stilte valt over
al het geraas
en Cerburus ons bewaakt
de nacht nog enkel flonkert
en de wind liggen gaat
zoals het was
en weer zijn zal
aan de andere kant
van al het schreeuwen
zullen we elkaar vinden
versgevroren en nieuw,
ik ben van haar.
~~