Ik fietste door een nauwe straat
keek langzaam om me heen
geen mensen te bekennen
ik was helemaal alleen
Met zijn trap onder de arm
kwam er een ramenwasser aan
hij wilde weg, het was er warm
zette zijn trap tegen de muur
Twee jochies hadden reuze lol
en hadden reuze pret
'wie er het eerste eronderdoor loopt'
dat hadden ze gewed
Het eerste jochie durfde niet
en bleef voorzichtig staan
de tweede wilde best die cent
en wilde erg graag gaan
Hij liep onder de trap door
en dat was zijn laatste stap
hij struikelde
en viel
in de armen van zijn vriend
~Bijgeloof~