Zoiets als luierend op een bank
een modedefilé van bikini's bespieden
onder de paraplu van een palmboom
die wiegelend onder een zwoele bries
speels de zonnestralen fragmenteert,
zoiets als languit liggen op een strandstoel
een vliegtuigstip volgen
die als een komeet met een lange staart
vlucht naar bacardi stranden,
nachtmuziek en exotische talen,
zoiets als staren naar een wolkenloze hemel
ogen open, ogen toe, een vreemde droom,
bloedheet zand voelen wegglippen
tussen je vingers,
boekje open, boekje dicht,
glinsterende zee en Aphrodite
die opdoemt uit de glisterende branding,
het onwerkelijke leven,
cerveza, sangria, la guitara,
una café con leche,
avondwandelingen om je maag te ontlasten
beneveld jeugdherinneringen vertellen,
strandbeeldhouwers, karikatuur tekenaars
negers die venten met namaakhorloges
en onder het zwijgzame boze oog van El Teide,
de hitte trachten te trotseren
van het vleesgeworden schuldgevoel.