Flessen en blikjes verbergen
maar toch 's ochtends beginnen
en de kinderen tergen
schreeuwen, schoppen en slaan
het eten wordt ook wel eens vergeten
Het is een slopende ziekte
en de omgeving "geniet" mee
de alcohol wordt al niet meer verstopt
door de radeloze kinderen
voor de radeloze kinderen
Kinderen leren te koken
zonder hulp
Kinderen doen het huishouden
zonder hulp
De ouders liggen uitgeteld op de bank
dronken
wanneer ze wakker worden
beginnen ze opnieuw met drinken
tergen, schreeuwen, schoppen en slaan
arme kinderen, wat doen ze jullie aan?
~~~~~~~~~~~
Madeline
ik heb 't geschreven voor wat buurtkinderen van mij.
~~~~~~~~~~~