lieve oma.
vandaag was u jarig mijn lieve schat.
juist u die ik mijn hele leven zo aanbad.
juist nu vandaag de 7 de augustus doet dat pijn/
want u bent boven bij onze lieve heer.
en dat doet ons nog altijd zeer.
maar het helpt niet om te vragen.
hoe het boven bij u zal zijn/
kreeg ik maar een klein antwoord.
dat verzacht dan iets de pijn.
maar lieve lieve oma.
u moet weten dat we u nooit zullen vergeten.
ook al bent u er niet meer/
elke dag bid ik voor u.
daar boven bij de heer,
en nu ga ik sluiten met dit gedicht.
want mijn hartje klapt nu echt helemaal dicht.
van pijn en verdriet om jou,
lieve oma ik hou van jou.
je kleindochter els.
[alias was jij mijn moeder]
staat ook in het gedicht hiervoor.