Ik zag haar gezicht
door make- up
gemaskeerd verleden
haar ogen
een oneindige zee
gevoed door vele stromen
lippen, rood, vol vuur
met één veeg
reeds vervaagt
wenkbrauwen
als fijne lijntjes
van een ware
bedenking
alle opmerkingen ten spijt
dat ik haar om
haar schoonheid
slechts benijd...