Beeldenstorm deel 2
Hier keert vrijheid, geheid
alsof ik mijn vleugels spreid
en vlieg over de dagen
De zure nasmaak van de nacht
zal mij echter nooit behagen - als ik een bloem was -
zou ik dan wiegen in de wind
of als een kind, spelen met mijn schepje
buiten, waar ik vrij ben, en,
niemand meer aan hokjes denkt
maar alleen het innerlijk de aandacht schenkt.
Je bent toch niet wat je lijkt, zo oppervlakkig
of wat je doet..zegt dat iets over jou?
Als je schipper bent, maakt de bol van je verwarring
en spint je levensdraad dan touw?
of zie je er doorheen als een dun laagje plastic.
ben je wat tussen je benen zit, of hoe je je kleedt
zoals in een hokje. Ben je je werk of zoek je uitleg
in wat jij voor iemand anders deed.Aan het rad
van emotie, waag jij ook weleens een gokje..
Allemaal geslagen uit dezelfde munt;
je bent wat je een ander gunt..
en krijgt dan terug in het kwadraat
want mensen zijn een kostbaar goed
delen zelfde pijn in overvloed
denk dus na of je niet elkander schaadt,
want wat ben je dan zelf?