ALS IK…….
Kijkend door jouw ogen
is mijn werkelijkheid
bewogen.
Mijn rood lijkt doods.
Het groen van gras
bij jou, verrast.
Verrast nog meer
dan grijs verzwart.
Luisterend met jouw oor
verdraait de wereld
mijn gehoor.
Een stem,
een schreeuw, een meeuw
zij komen anders door.
Vibratie,
timbre, modulatie,
de spanning is
heel anders hoor.
Ruikend met jouw neus
dwingt mij tot keus
van nieuwe variaties.
Jouw geur,
mij zo bekend,
blijkt toch,
heel anders
afgestemd.
Jouw vingers voelen mij.
Ik tast daarmee
met aangename strelen.
Het voelt
heel fijn bij jouw.
Mijn huid,
jouw vingers
zijn met velen.
Ik denk met jouw gedachten.
Ik, jij , denken dan
wat kan ik verwachten.
Jij van mij
voor jou en ik.
Het ik verstikt
het jou te gauw.
Ieder blijft zichzelf.
Kan ook nooit de helft
van een ander zijn.