Men zegt dikke mensen zijn lelijk!
Maar ieder mens in mooi,
Ieder is mooi op zijn of haar mannier,
dus laat het los en maak veel plezier.
De een is slank de ander is dik,
maar wat maakt het uit het gaat om het innerlijk.
De mensen die mensen bevooroordelen wie zijn hun?
Want ik weet de ware mens zit van binnen,
ik kan er geen andere woorden voor verzinnen.
Soms kom je er op zo´n mannier achter wie je echte vrienden zijn,
jammer dat het zo moet want het doet vaak veel pijn.
In moeilijke tijden leer je ze kennen,
laten ze je verzuipen of leren ze je zwemmen.
Zelf mensen die je al je hele leven kent,
kom je later achter dat ze niet te vertrouwen zijn voor geen ´cent´.
Op zo´n mannier krijg je last van je vertrouwen,
en dat moet je later alleen weer opbouwen.
Terwijl andere mensen alles kapot maken,
maar die denken dat zijn niet mijn zaken.
Stukje voor stukje gaat het beter!
Zo nu en dan heb je een terug zakking,
maar nu heb ik een goede vriend die me keer op keer weer opving.
Hij is er altijd voor me, en helpt me waar hij kan,
soms denk ik word hij er ook niet gek van.
Ik zeg vaak van ach laat ook maar zitten,
dan zegt hij nee vertel je zit er mee,hij loopt dus niet te pitten.
Veel mensen zijn voor dingen blind,
en zien ze niet als het ze niet zind.
Mijn vertrouwen komt langzaam weer terug in de mens,
en dat is dan ook mijn grootste wens.
Natuurlijk zijn er ook leuke dingen in je leven,
en die moet je dubbel in je geheugen beleven.
Daaraan moet je je vasthouden,
en als je het dan even moeilijk hebt dat goed onthouden.
Proberen de vervelende dingen achter je te laten,
en als je er erg mee zit moet je er met vrienden over praten.
Want praten helpt echt,
dan zie je weer waarvoor je vecht.
Je moet genieten van het leven,
en laat je niet uit het spel vegen.
Laat zien wie je bent,
aan iedereen die je wel en niet kent.
want iedereen is mooi op zijn of haar mannier,
dik of dun
bruin of wit
blond of rood
Iedereen heeft wel iets waar die trots op kan zijn,
ook als is datgene maar heel klein.
Er zijn mensen die verder kijken en dat kleins zien,
die mensen krijgen van mij een tien.
En dat zijn dan ook je echte vrienden.
Dus ga door met je leven en maak veel plezier!!!
Na moeilijke tijden ga je gewoon door,
en daar gaan we voor.
Iedereen word weer sterker na zijn problemen,
en dat hou je op bijde benen.
Onthoud dit goed,
dit gedicht geeft je dan weer moed.
liefs xxx mariska