(MIJN) WOORDEN
Woorden, met gevoelens bekleed,
drijvend, op een zee van beelden.
Gevoed door rivieren, van legio talen,
met het slib van verhalen.
Woorden, gewassen door water,
ontdaan door gebruik,
van hun diepste emoties,
vervlakt door veelvuldig inhoudelijk geschuif.
Woorden, gestreeld
door de groten der aarde.
Voor even geschreven,
door de massa verheven.
Woorden, langzaam vervagend.
Op papier, nog wel mooi.
Hun inhoud verliezend,
een traag afscheid verkiezend.
Woorden,
drijvend, op een zee van beelden,
verweken hun inhoud,
verlossen verband,
vergaan, snelverdrogend op strand.