- Ode aan de Zwerver -
Jarenlang
liepen zijn voeten
over de zo vertrouwde stenen
van de grauwe straat
Soms vlug
maar vaak sjokkend
losse veters
en een scheur in de zool
Versleten
om afgedankt te worden
maar ze liepen best
zo oud...
Jarenlang
liep de zwerver
over de zo vertrouwde stenen
van de grauwe straat
Soms vlug
maar vaak sjokkend
veelheid van gedachten
en een scheur in zijn ziel
Versleten
vergeten
om afgedankt te worden
maar hij liep nog best
zo oud...
Jarenlang
liep de zwerver
met zijn oude voeten
in oude schoenen
Soms vlug
maar vaak sjokkend
losse veters, veelheid van gedachten
en een scheur vanbinnen
Versleten
vergeten
om afgedankt te worden
Tot zijn hand werd vastgepakt
- zijn hart brak -
en hij nieuwe schoenen kreeg
aan zijn oude voeten