BALANS
Nu wordt het tijd
dat ik mezelf moet
bekijken,
begrijpen
wat er van mij over is.
Problemen zijn
geschikt,
verstrikt
in knopen van de tijd.
Rij na rij
de kluwen te ontknopen.
De hete brei,
er niet voor weg te lopen.
Het leven met zijn
losse draden,
verraden
sporen van mijn zijn.
Liefde, pijn, het leven,
mijn ervaring,
geef ik als herinneringen
in bewaring.
Nu is het tijd
de einden aan te halen,
de richting te bepalen
voor wat nog rest.