April
Vannacht was het raak, een kabaal van jewelste,
de katten die krolden in koor rond het huis.
Het klonk hartverscheurend en was niet te harden,
alsof er gemoord werd door duister gespuis.
De slaap was gevlogen, de rust brak aan stukken,
dat jankende grauwen ging dwars door het bot.
De oren bedekken met luchtige kussens
bood ook geen soelaas, nee mijn nacht was kapot.
Dus Gorter jouw Mei, ja hoe mooi ook geschreven
die komt toch wat laat met zijn nieuwe geluid:
Ik leef per April alle nachten in waken
door krollende katers op zoek naar een bruid.
© Koos 4-4-2005