Overmoedig
Verleden week, het weer was mooi,
wat voelde ik me lekker,
ging daarom ‘s avonds vroeg te kooi,
werd wakker voor de wekker.
De frisse douche die deed me goed,
het scheren en het poetsen,
de dag begon ik welgemoed,
voorbij was al het hoesten.
Mijn lichaam zei er let je niets
de tijd te gaan vermeien
met lekker op je ouwe fiets
de duinen door te rijen.
De fiets, ik hield hem aan de gang
door krachtig de pedalen
vele kilometers lang
met voeten rond te malen.
In eens was daar die steile col,
ik dacht dat red je best,
maar vergaan is me de lol
‘k lig nu met spit in ‘t nest.
© Koos 28-8-2003