Vraag
waar gaan we nou naar toe?
waar gaan we nu toch heen
ik vraag waarom, wanneer en hoe
ik wil het weten, nu meteen
het antwoord op de vraag van ons bestaan
als een eenhoorn, een waar fenomeen
onwetendheid, trek het je niet aan
gelukkig ben je niet alleen
met mij nog miljarden anderen
verdwaald op de weg naar resultaat
en ook dat zal niet veranderen
niemand weet waar om het gaat
dus ik troost me met het feit
dat ik pleit voor zekerheid
lust naar strijd, raak ik niet kwijt
ik zal zoeken, ik zal gissen
maar er is niks dat ik verwacht
1000 keer een uitleg missen
maar niks dat pijn verzacht
hoe kan ik toch iets vinden
zonder te weten wat ik zoek
hoe kan ik vraag en antwoord binden?
tja, dat is andere koek…