hoe vaak verloor ik op de rivier van het leven
in een bootje dat niet zo stevig was vanaf het begin
de riemen in onachtzaamheid zo nu en dan verloren
stuurloos en richtingloos met de stroom werd meegetorst
terecht kwam in een kolk en met veel moeite
na haast verdrinkend weer boven water kwam
het kalme water waar ik me nu bevind
in het gezicht van kolkend stromend water
proberend niet te wijzen naar de gevaren
van nageslacht die in sterkere bootjes varen
en toch een lek oplopen nu en dan
met moeite zwijg als stuurman aan de wal.