Spanning in het buitenland,
Een zwakke bries van kaarslicht veegt onze wangen,
het behang door tijd vergeelt, krult sierlijk omhoog.
Laatste resten brood drijven als kruimels in de wijn,
O tedere hemel, vandaag houden we het droog!
Liggend in een oud gietijzeren badkuip,
kruipt Italiaanse muziek als zeepsop in onze oren.
Je ronkt zachtjes kleine bubbels in mijn armen,
niets ter aarde kan dit fortuin nog verstoren..
Maar dan valt plots de stereo-installatie in het water.
O, het noodlot is wreed, dodelijk en excentriek!
Daar in diep Italië ontdekten we droeviger wijs,
de ongrijpbare charmes van linguïstische romantiek.
F.