Grijs is niet echt een lievelingskleur;
het is immers een mengkleur van zwart en wit.
Wie houdt er nu van grijze haren,grijze luchten?
Ik hoor al vele mensen diep zuchten.
En toch:het heeft iets heel speciaals.
Een zanger zong toch ooit eens:
ik heb eerbied voor jouw grijze haren,
al zijn de meesten daar niet zo zeker van.
Omdat ik ook aan het schilderen ben,
ontdek ik hoe belangrijk grijs wel is.
Voor vele tinten is het gewoon onmisbaar,
omdat zwart dan weer veel te donker is.
Alhoewel grijs meestal een teken van oud zijn is,
heeft het toch ook zijn mooie kanten:
het geeft het gezicht iets rustgevends
en dat is ook mooi meegenomen.
In sommige culturen zijn de oudjes heel geliefd:
ze worden aanzien als de wijzen van het dorp.
Dus is dat misschien voor vele grijze haren
de ultieme troost in bange dagen.
En zelfs als dat niet helpt,
is er natuurlijk nog altijd verf
of zelfs een pruik voor wie dat wenst.
Geef mij dan maar het grijze echt.