DIALECTIEK
De Tijd in zwart en witte gaten,
verdwijnend door de mazen van het net,
dat de ruimte heeft geschapen,
in materie omgezet.
Is de kosmos tijd en ruimte,
einde en oneindigheid?
Daar, waar die twee, elkaar raken,
profiteert het leven van balans
en ontspringt de dood de dans.
Leven en dood,
verbonden door het "zijn".
Vrijheid en gebondenheid
het klassiek refrein..
Ik en jij zijn wij,
en, daardoor niet vrij,
maar verbonden met elkaar.
Toekomst en verleden,
De verbinding is het heden.
Niemand kent de prijs
van de reis,
waar aankomst en vertrek
geschiedt op steeds dezelfde plek.
Chaos op de rand van ordening
In de wereld waar wij leven,
Entropie ontwikkeling
in structuurvernietiging
Is dat ons gegeven?