DE WERELD VAN HIERNAAST (2)
Je leeft je eigen leven
in de wereld van hiernaast.
Je kunt daar niet opnieuw beginnen,
alleen, omringd door loze haast.
Je glijdt onzeker langs herinnering,
schuifelt over treden van geluk.
De leuningen zijn lang en bang verwijzend,
naar de drempelloze gang
Verdwaald in je gedachten,
reis je mompelend naar voorheen.
Je kijkt verrukt als je dat lukt.
Ze zijn er nog, je bent niet meer alleen.
Mijn handen langs je wang.
Je blik greep mijn beweging.
Jouw lichaam draaide, in een vraag naar mij,
voordat de zuster met je meeging.
De wereld van hiernaast.
De deuren zijn steeds open.
Het welkom bladdert af.
De route is niet mis te lopen.