Merel met talent
Jij bent niet bang he?
Kijkt me zelfs brutaal aan
Fluit onverstoorbaar door
Toch ben ik niet ver van je vandaan
Je zit daar op dat boompje
Lach je me soms uit, of toe?
Hoe ik mezelf strompelend voortsleep
Van de pijn al veel te moe
Met een iets te zware tas
Voor mijn scheefgetrokken rug
Voetje voor voetje
Ik kan nu niet zo vlug
Ik wil je toch bedanken
Want jouw eigenwijs gefluit
Tovert als bij donderslag
Een glimlach op mijn verbeten snuit
En ik vergeet mijn pijn
Al is het maar voor een moment
Jij eigenwijze merel
Jij hebt pas talent!