mijn gevoel:
het gevoel van op je tenen lopen
bijna geen adem krijgen, op knappen staan
je verbijten, tranen weer doorslikken en doorgaan
jezelf niet laten kennen, iedereen stug negeren
je een gevangene voelen van jezelf
met veel moeite houd je je in, blijf je stil en rustig
en laat alles om je heen, de stemmen, de woorden
over je heen komen, je trekt je terug
tot je niet meer kan, en de tranen komen
een waas van tranen en woede om je heen
niet weten wat je doet, je slaat maar raak
wild en overstuur, zonder einde
zo voelt het, de onmacht en woede neemt bezit
van jou, van je lichaam, je geest en van je denken
en als je dan eindelijk gekalmeerd bent en rustig
kijk je om je heen, teleurgesteld en kapot
omdat je jezelf niet in de hand kon houden....
reactie van lerares:
woede is een gevoel, maar je bent het niet!
Je hebt een keuze om je wel of niet in dat gevoel te storten.
Ze zeggen wel eens dat boosheid je negatieve gevoel streelt.
Misschien bedoelen ze wel dat er eerst al een boosheid is, maar dan gebeurd er iets en dan laait je andere boosheid/negatieve gevoel weer op. Wat zit er allemaal in je "rugzak" zodat er niets meer bij kan?