Drukte, warmte en rook om je hoofd.
De ruzie is over, het vuur is gedoofd.
Ze ging te ver en ze was bruut, kortaf.
Was dit hetgeen je verdiende voor de liefde die je gaf?
Maar ze brak een glas en scherven brengen geluk.
Je dacht:'Dit kan niet. Onze liefde kan niet stuk.'
Toch heb je van je gegeven steun geen spijt.
Je wil geen verwijten bij het afscheid.
Jullie zouden altijd samenblijven, zo had ze beloofd.
Nu is het over en heeft ze je vertrouwen geroofd.
Voor al de liefdevolle aandacht was dit je straf.
Ze durfde het je niet zelf te vertellen. Ze was laf.
En toen...deed ze je wereld wankelen in een ruk.
Als je vrienden je steunen en je hebt het druk,
dan kan je proberen het te verwerken en haar vergeten.
Nu weet je wat je moest weten.
(voor Wouter)