Als ik een boek zou zijn
Als ik een boek zou zijn,
hoe vol was ik dan geschreven?
Op welke bladzijde,
zou ik nu zijn gebleven?
Als ik een boek zou zijn,
kon ik een bladzijde overslaan.
Een paar dagen zonder,
zorgen verder gaan.
Als ik een boek zou zijn,
kon ik misschien mezelf zijn.
Slechte momenten overslaan,
een leven leven zonder pijn.
Als ik een boek zou zijn,
uit hoeveel bladzijden,
zou ik dan bestaan?
Zou het dan rustig zijn,
in mijn hoofd,
zodat ik weer kan bestaan?
Als ik een boek zou zijn,
stond mijn leven vast.
Niet steeds onzekerheid,
dat jaagt me op de kast.
Was ik maar een boek,
dan kon ik mezelf lezen.
Mezelf dichtklappen,
op momenten die we vrezen