Als in liefdesgezang
rolt een heldere traan in slow-motion
langs mijn bevlekte wang
dieper verdriet,
meer heldere tranen
bestaan zelfs in liefdesliederen niet
zwaarte van weken
drukkend op mijn borst
mijn lijf als gerold in een warme deken
mijn stem bestaat uit snikken
kinderlijke koude klanken
handen zweten, knieen knikken
dieper heb ik nooit gekend
nog nooit verdrietiger dan nu,
nu jij niet meer bij me bent