cadeau verkocht wat gegeven was,
de wijn stroomt in de fles vanuit het glas.
het brood word weer gemaakt tot meel,
en de stem gaat terug in de keel.
de voeten lopen haastig achterwaarts,
de lava stroomt weer onderaards.
mijn 'ja' word terug genomen,
het moest jou weer overkomen.
ik nam het terug, alsof nooit gezegd,
en heb mijn grenzen teruggelegd.
bedacht me het in de verkeerde volgorde,
maar ik wil geen deel uitmaken van de horde.
ik heb er te vroeg mee in gestemt,
nu is het mijn geweten die mij stremt.
vergeet wat is gezegd, gebeurd,
verkeerd, ik weet het, ik word verscheurd.
de dia's worden weer leeg en wit,
het ijzer moet nog naar de smid.
de pen ligt alsof hij nooit geschreven heeft,
de korrels zijn weer droge klei, nooit doorzeefd.
het water loopt weer in de kraan,
en wij blijven doen alsof...
... een ons nooit heeft bestaan.
Misschien is dat het beste