De verveling, steeds dezelfde handelingen,
jullie zijn erin verstrikt geraakt
-ik word erdoor verstikt-
jullie zijn huismussen geworden
die niet meer opgewekt kwetteren,
maar hun snaveltje houden
omdat ze er geen zin in hebben hem te openen,
die niet meer van de ene tak op de andere huppen,
omdat ze er het nut niet van inzien,
die hun vleugels niet meer spreiden
omdat het te veel moeite vraagt;
Dan maar het nestkasje ingekropen,
veilig binnen om niet meer buiten te hoeven.
Afgesloten, opgesloten.