Walgelijke sensatiezoekster
Je begrijpt mijn situatie – dacht het niet –
Je voelt echt mee – nee, je geniet –
Genietend van mijn stukgelopen leven,
Hang jij de verloren onschuld uit,
Zanik jij maar door over niet opgeven,
Deze medelij is goed voor jouw imago, verwaande ijdeltuit.
Knikkend over hoe vreselijk het is – walgelijk kind -
Neptranen wegslikkend – jouw ziende ogen blijven blind –
Jij leeft op andermans problemen, ruzies,
De sensatie van het verdriet doet jou goed overkomen,
Iedereen ziet jou als mijn rots in de branding, na het verlies,
De pijn deed jou goed, maar dat heb ik je nu afgenomen.
Jij fluistert de geheimen door – in natuurlijk strikt vertrouwen –
En praat trots door – niemand kon op je bouwen –
Ik heb begrepen, al duurde het mij te lang,
Je bent een bitch, sloerie en wat nog meer,
Vreemdelinge, sensatie zoeker, ramptoerist,
Deze bodemloze problemen put staat nu eens droog, zoek een ander,
…Mij doe je niet meer zeer.