Mijn moeder,
Wat houd ik toch ontzettend veel van jou.
Mijn moeder,
Jij bent een geweldige vrouw.
Mijn moeder,
Jij bent me alles waard.
Mijn moeder,
Jij hebt me per slot van rekening gebaard.
Mijn moeder,
Ik mis je soms zo veel.
Mijn moeder,
In mijn hart ben je een deel.
Oh moeder,
Soms verlang ik terug naar ons verleden.
Oh moeder,
Dan denk ik aan de leuke dingen die we deden.
Oh moeder,
Kon je me nog maar optillen.
Oh moeder,
Dat is wat ik soms nog wel eens zou willen.
Oh moeder,
Als een kind in je armen zonder zorgen.
Oh moeder,
Als kindzijnde keek je uit naar de dag van morgen.
Maar moeder,
Die tijden zijn helaas geweest.
Maar moeder,
Ik ben 26 en jij 53 als je dit leest.
Maar moeder,
We hebben nog zoveel in het verschiet.
Maar moeder,
Je bent veel, maar een oma ben je nog niet.
En moeder,
Herinneringen kun je koesteren zoals je weet
En moeder,
Ik hoop niet dat je ze ooit nog vergeet.
En moeder,
Het komt met mij ooit wel helemaal goed
Want moeder,
Jouw vertrouwen in mij geeft me moed.
En moeder,
Jij gelooft wel in mij,
Dat zie ik na al die jaren nu pas in.
Dat gevoel dat maakt me blij,
Je bent niet alleen een moeder maar ook een vriendin
Dat klinkt misschien raar
Maar ik groei ook op bepaalde vlakken
En ben weer een stukje verder dan vorig jaar
Wat ik vervolgens aan mijn levenservaring kan plakken.
Lieve moeder,
Ik zou wel een boek over je kunnen schrijven,
Maar lieve moeder,
Dan zou ik heel lang werkeloos blijven
En lieve moeder,
Dat wil ik liever niet
Want lieve moeder
Ik wil dat je me als belastingbetaler ziet.
Liefste moeder, terwijl ik dit schreef
Denkend aan de vervlogen tijd,
Situaties die ik opnieuw beleef,
Nog steeds,
Nog steeds heb ik enorme spijt.
Samen maken we een inhaalrace.
Jij bent mijn koningin, maar dan zonder kroon.
Denkend aan ons woordje ALWAYS
Ik hou van je moeder
Kus je zoon.