Ieder jaar staan we even stil,
En wordt het even koud en kil...
We denken aan alle mensen,
Hier en over vele grenzen...
Die hun leven voor vrijheid hebben geven,
Deze mensen, die nu niet meer leven...
We moeten deze mensen niet vergeten,
En iedereen laten weten...
Dat 60 jaar geleden een einde is gekomen,
Aan al het verdriet en enge dromen...