OMMEKEER
Gekoesterd
door de aandacht
van gelopen races.
De warmte delend
met herinnering.
Betrouwbaarheid en
nostalgie van vroeger.
Er zit nu
geen beweging in.
De spanning en de pijn.
Het leven op het scherpst.
Soms was het fijn.
De dalen diep,
de toppen onbegrensd.
Zo'n leven,
door jou niet gewenst.
Je koos voor zekerheid.
Het oude,
gewaardeerd vertrouwde.
Niet op avontuur,
de honger
naar het volgend uur.
Emoties door je bloed,
je lijden zo vergoed.
Je kiest,
je hebt gekozen
voor het spelen.
Gedachtenloos het spel
van velen.
Spelen met was is geweest
is soms een feest.
Het avontuur,
het spel van
aarde, water, vuur.
Ravijnen, diepzee
en vulkanen.
Is dat te duur?
De onrust roept.
Het ongeziene wenkt.
Het onbetreden land
voorbij de horizon.
Kom, ga mee,
Geef mij je hand.