Witblauw aan de horizon
Tot een diepblauwe weerspiegeling in het water
En kleine schapenwolkjes die zorgen voor een geheel
Aan de horizon staan dikke kraters
Die vette rook met grijze pluimen uitbraken
Een felgele zon hoort erbij
Ze straalt over rode en gele bloemen in de struiken
Samen vormen ze één grote harmonie van kleuren
Grote fabrieken misvormen het landschap
En vervuilen rivieren en zeeën
Zingende harmonieën en zwijgende technieken
Staan op het slagveld tegenover elkaar
In hun nimmer eindigende strijd om het leven
(c) Petra Maas
(mijn gedichten worden uitgegeven... heb je interesse? Kijk dan eens op www.peetjedanst.web-log.nl Daar staan nog meer gedichten. Je kunt me ook altijd een email sturen of op dit gedicht reageren.)