het spel op het schaakbord
de strijd over 64 velden
32 witte en 32 zwarte velden
16 witte en 16 zwarte stukken
mijn pionnen verstrooid over het bord
mijn paarden slaan op hol
mijn lopers nemen een valse start
een toren stort in, de andere wankelt
mijn dame valt om en rolt van het bord
ik aanschouw het spel met angst
in mijn ogen, elke zet wordt beantwoord
het tikken van de klok, een dreigend lawaai
vluchten kan niet meer
ik wordt van mijn troon gestoten