Op zon en feestdagen staan mijn koeien op stal
Maar dat is begonnen door een klein stom toeval
Als boer was ik uitgenodigd bij stadsheren
Alsof zij mij de boerenstiel zouden leren
De zondagsstilte klonk alom en overal
Al voor de teevee stil kijkend naar het voetbal
Konden zij mensen zeven dagen dineren
Terwijl ik uit plicht toen huiswaarts moest marcheren
Mijn dieren voeden dat stond voor mij bovenal
Al was het grasmaaien voor hen hier slechts afval
Doch op een zondag kan dit je wel ruineren
De politie heeft buren die spioneren
Dus dit stadsetentje was een triestig voorval
Hier was het werken op zondag als muizenval
Dat kan men je wel met domme boeten leren
Maar ik kan het vee voeden toch niet negeren